Reiki

ontdek jezelf beter!

Reiki betekent letterlijk “De kracht van de Kosmische ziel”, waarbij Rei het onbegrensde, kosmische aanduidt en “Ki” voor kracht staat.

Ronald van de Peppel werd in 1989 één van de eerste Reikimeesters van West Europa en werd daardoor tevens één van de grondleggers van de Reiki in België. In die beginjaren heeft hij Phyllis Lei Furumoto (de enige levende Reiki Grootmeester) van dichtbij meegemaakt. Daarom zijn de klassen die hij geeft, gebaseerd op de klassieke Reiki in de Usui traditie, met de originele diepte en kracht van deze spirituele weg van inzicht en heling. Door de uitgebreide kennis en waarneming van sjamanisme en de subtiele wereld van de aura en chakra’s zijn de workshops van Ronald een sprankelend bad van oude en nieuwe kennis, gebruiksklaar gemaakt voor de moderne mens van deze tijd.

Reiki betekent letterlijk “De kracht van de Kosmische ziel”, waarbij Rei het onbegrensde, kosmische aanduidt en “Ki” voor kracht staat. Reiki versterkt dus de verbinding met onze oorsprong. Soms wordt het ook de “Universele Levensenergie” genoemd. Het maakt dat we bewuster worden van wie we zijn en hoe we daar weer dichter bij kunnen komen. Dat houdt in dat alle geestelijke en lichamelijke processen in een stroomversnelling komen, waardoor we op een zinvollere manier om kunnen gaan met dat wat ons leven ons brengt. Dr. Mikao Usui ontdekte rond de eeuwwisseling door zijn inzet en liefde deze oude genezingsmethode opnieuw. Hij gaf vorm aan het “Usui systeem van Natuurlijke Genezing”, zoals we dat nu in de Reikiworkshops tegenkomen.

De Reiki student wordt een doorgeefluik en kanaal van deze levensversterkende en bewustzijns-verdiepende energie.

Reiki is een heel liefdevolle energie, een energie die verenigt en heelt. Het respect en de liefde voert tot steeds grotere eenheid, waarin genezing en inzicht meer en meer mogelijk worden.

Door eenvoudig je handen neer te leggen, vloeit moeiteloos deze stroom van liefde en energie door je heen.

Geen voortdurende oefening is nodig: in haar eenvoud ligt de essentie en de kracht van Reiki.

De Reiki beoefenaar geeft niets van zijn eigen energie, noch neemt hij iets van de ander over.

De Reiki student wordt juist zelf geheeld, gereinigd, verfrist en geharmoniseerd. Ook kan hij zichzelf eenvoudig en moeiteloos behandelen.

De Reiki-meester opent tijdens een Reiki klas, met een inwijding, de bij iedereen reeds bestaande energiekanalen.

Dadelijk kan de Reiki student de helende energie bij zichzelf, andere mensen, planten en dieren toepassen. Iedereen kan aan een Reiki klas deelnemen! Reiki past zich altijd aan jou aan.

Een Reiki behandeling vult het gehele lichaam weer met levensenergie op, terwijl het tevens de geest versterkt.

Het werkt ontspannend. Ook bevordert het een grotere harmonie tussen lichaam en geest.

Wie Reiki beoefent kan leren om een grotere verantwoordelijkheid voor zijn leven te nemen; uiteindelijk is Reiki vooral een geestelijke discipline.

Reiki werkt dus op alle niveaus: het lichamelijke, het geestelijke, het emotionele en dat van de ziel.

Het heeft een zeer sterk reinigende werking en past zich automatisch aan aan de behoeften van de ontvanger.

Reiki heeft geen enkele verbinding met een geloof of een religie. Je blijft ongebonden. Het is juist de bedoeling dat je een vrijer, gelukkiger mens wordt.

Reiki staat open voor iedereen.

In een zeer individuele benadering leer je de energie te ervaren en toe te passen in je leven. Het is een individueel pad met je leven als meester.

Om als kanaal voor Reiki te kunnen werken en om Reiki aan anderen te kunnen doorgeven, krijg je een eerste graads inwijding. Die wordt door een meester, meestal in een weekend, gegeven. Daarmee kan je alles en iedereen, (ook jezelf), dichtbij of ver weg, op een liefdevolle, respectvolle manier behandelen.

Neem contact op

Waarom kiezen voor Reiki?

Een betere balans tussen tijd voor jezelf en om te presteren

Een toch waarin je jezelf ontdekt en leer kennen wat écht belangrijk is

Een rustgevend gevoel waardoor je niet meer ongerust bent