Over Ronald & Greet

Leer me kennen, ontdek mijn aanpak maar ontdek vooral de kracht van jezelf

Ronald van de Peppel

Op 11 december 1951 werd ik om 6.45 uur in Utrecht geboren. Zonder iets opmerkelijks te doen, rolde ik door de middelbare school. Maar toen lokte de wereld en na twee korte kennismakingen met de universiteit (medicijnen en psychologie), trok ik de wereld in. Ik maakte reizen naar Afghanistan, Pakistan en India, bezocht Israël en Noord Afrika, Griekenland, Engeland en de rest van Europa. Later volgde een aantal trektochten door Noord Amerika. Pas midden jaren ’70 werd ik moe van het constant reizen en de losse jobs en de losse relaties. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in natuurlijke leefwijzen en andere vormen van bewustzijn. En zo begon ik in Zeeuws Vlaanderen te werken met biologisch tuinieren en bestudeerde diverse alternatieve geneeswijzen. Ook bouwde ik in de volgende jaren met eigen handen een huis, voor een groot gedeelte met gerecupereerde materialen, terwijl ik ondertussen om te overleven diverse interims deed.

Via een artikel in Bres maakte ik kennis met het fenomeen auralezing, waar ik mij direct zeer comfortabel bij voelde, en in 1980 begon ik mijn opleiding aan het Intituut voor Intuïtieve Ontwikkeling in Utrecht. Die beëindigde ik in 1984 na vier jaar op en neer reizen tussen Utrecht en Zeeland. Na een tijdje als rondreizend auralezer te hebben gewerkt, begon ik mij steeds meer in België te interesseren en 1985 heb ik een trainingscentrum in Antwerpen opgericht, waar ik les gaf in auralezing en healing. Inmiddels was ik getrouwd en had twee kindjes. In België volgde ik verdere trainingen, die onder andere resulteerden in mijn inwijding tot sjamaan in 1989 (door de gerenommeerde Hongaarse sjamaan Joska Soos). De zoektocht naar kennis en inzicht bracht mij in de loop van dit verhaal naar de centra van verschillende grote Meesters in New York, Puna (India) en Duitsland. Maanden bracht ik door, lerend bij Bagwan Shree Rasneesh (Osho), Satchid Ananda, Baba Ganapati, Mother Meera, Amma en een aantal minder bekende Wijzen. Bij het eerste bezoek van Phyllis Lei Furumoto aan België raakte ik gefascineerd door de transformerende en helende werking van Reiki en in 1990 werd ik één van de eerste Reikimeesters in België. Van 1993 tot 1998 volgde ik lessen olieverf schilderen aan de kunstacademie van Sint-Niklaas. Tevens volgde ik daar twee jaar kunstgeschiedenis. Sindsdien is schilderen een belangrijk onderdeel van mijn bestaan geworden.

Op dit moment houd ik mij bezig met schrijven, schilderen, het geven van workshops, Reikiweekends, privé consulten, auralezingen, Reiki behandelingen, healings en bewustzijnstrainingen van groepen. Dit doe ik in het Nederlands, Frans en Engels. Ook geef ik regelmatig voordrachten, waarvan er een gedeelte op CD te verkrijgen is. In 1999 heb ik het boek “Glimlach in de Chaos” uitgegeven. Inmiddels is de vierde druk net uit. Daarna is mijn tweede boek verschenen: “Parels in de Wind van de Tijd”, 25 Soefi en andere verhalen, een fascinerende collectie wereld verwondering. Onlangs is “Eén dag Marie” verschenen, een speelse vertelling over hooggevoeligheid. Begin 2021 komt er een heel ander werk op de markt: “Gait”, een psychologische thriller! Tussendoor ben ik zo nu en dan op de tv geweest (Wondere Wereld, Vitaya, ATV en Sky Television) en wordt nog regelmatig voor interviews gevraagd. Ik woon nu al meer dan twintig jaar in België en dat bevalt mij goed.

Greet Vanmarcke

Gediplomeerd Reiki meester

Op 5 oktober 1965 werd ik om 14.00 uur in Kortrijk geboren. Tijdens mijn  jeugd was ik al heel betrokken bij “de ander” en voelde al een diepe passie voor de creaties van de natuur in al zijn schoonheid en vormen. Ook toen kruisten kristallen en kruiden mijn pad. Gefascineerd door het hoe en waarom van mensen  heb ik al jong vrijwilligerswerk gedaan in instellingen van Bijzondere Jeugdzorg. Logischerwijs ben ik dan ook Orthopedagogie gaan studeren en haalde daar in 1986 een bachelor in. Toen trouwde ik, verhuisde naar Mechelen en kreeg 2 prachtige kinderen. Omdat mijn man zich ontpopte tot een kundige houtbewerker, heb ik mij toen verder beziggehouden met zowel het management van onze zaak als het leggen van fraaie parketvloeren. Ik heb daar zeker een liefde voor hout aan overgehouden. Ondertussen ben  ik mijn passie voor subtiel bewustzijn blijven voeden en volgde jarenlange trainingen in healing en  auralezing. Ook werd ik Reikimeester om mijn subtiel bewustzijn nog verder te voeden. Toen mijn  relatie op de klippen liep, ben ik weer terug bij mijn oude liefde gekomen: de zorg voor anderen in de Bijzondere Jeugdzorg. Na 9 jaar werd daar de vorm en structuur voor mij te benauwend. Ik volgde een reeks trainingen met kristallen en voelde mij daar ogenblikkelijk als een vis in het water. Recent ben ik weer  zelfstandige geworden en geef nu oa lessen, workshops en healings met kristallen. Regelmatig geef ik ontspannende, voedende avonden in de vorm van kristalmeditaties.

.

Wat anderen vinden?

"Woont in Mechelen, noemt zich Nederbelg, globetrotter, schrijver en leraar psycho-energetica. Studeerde in Sint-Niklaas vier jaar olieverf schilderen en twee jaar kunstgeschiedenis. Ronald werkt als auralezer en geeft workshops en voordrachten vooral in Mechelen, zijn kunstwerken hebben meestal een kleurige, speelse en wat mystieke vorm. Hij werkt op doek en mdf, maar maakt ook wel voorwerpen van polystyreen.3"

Kuroba 2017

"dit zijn zeer mooie verhalen waarbij je weer een beetje met je voeten op de grond komt.aangenaam om te lezen.ik wil er hier best nog veel meer van lezen."

André, Willebroek – 2017

"Een mooi en inspirerend boekje om iedere dag een stukje te lezen. Elk verhaal is een pareltje waar je levenswijsheid uit kunt putten."

Petra, Merelbeke – 2018